Izvor:
10.11.2017 u 16:56
0

BERNARDIĆ POTRESA HRVATSKI SABOR: Agrokor je dete HDZ!

U Hrvatskom saboru počela je rasprava o izglasavanja poverenja kabinetu premijera Andreja Plenkovića, a prvi se obratio podnosilac inicijative u ime dela opozicije, šef najuticajnije opozicione SDP, Davor Bernardić, rekavši da je Agrokor dete vladajućeg HDZ.

Prema njegovim rečima, osnovni razlog nepoverenja vladi je sumnja na trgovanje poslovnim informacijama, izvlačenje novca iz posrnulog diva, verovatno i izvan Hrvatske, beg od formiranje saborske Komisije za istagu i skrivanje istine", rekao je Bernardić.

– Treba reći da je u ovoj situaciji oko Agrokora više manje sve jasno. Agrokor je dete HDZ-a. Nastao je odabirom 200 bogatih porodica, HDZ ga je odgajao, Agrokor je rastao i postao div koji preti celoj privredi. Naravno, odgovornost za Agrokor imaju sve vlade, kao i finansijske institucije – rekao je Bernardić.

Istakao je da je za ovo pitanje potreban nacionalni konsenzus.

Podetio je da je u vladi održana serija sastanaka na koje je dolazio Todorić, predstavnici američkog Knighthead i ko zna ko još.

Potom je, kazao je, napisan Lex Agrokor, ali tek nakon dogovora s lešinarskim fondovima.

Potom je Bernardić do detalja analizirao dešavanja u Agrokoru i, između ostalog, optužio vladu da je prevarila bivše partnere iz Mosta koji su im, kako je rekao, verovali, da bi formirali novu većinu koja je nastala krađom glasova hrvatskih građana koji su svoje glasove dali drugm strankama.

– Ovo je jasna politička korupcija, nemojte pričati o stabilnosti – rekao je Bernardić.

Rasprava u parlamentu je počela pošto se pojavo premijer Plenković, koji je novinarima rekao da će HDZ raspravu iskoristiti da opoziciji, zastupnicima i celoj javnosti izlože činjence i argumente u slučaju Agrokor.

Iaćićemo pravu utemljenost donošenja Zakona o vanrednoj upravi i svega što je taj zakon sprečio i da ovaj proces koji vodi ta uprava doprinosi restrukturiranju kompanije, i normalnom radu i opstanku zaposlenih.

Upitan koliko ruku planira da ima na glasanju o poverenju vladi, Plenković je kratko rekao: "78".

Da bi dobio poverenje za svoj kabinet, Plenkoviću su potrebna najmanje 76 glasa poslanika.

Tanjug
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter