VIKTOR ORBAN OPTUŽIO EVROPSKU KOMISIJU: Vi ste krivi za krizu u EU!

 

Mađarski premijer Viktor Orban krivi Evropsku komisiju za krizu u Evropskoj uniji i poziva države članice da povuku ovlašćenja iz ruku Brisela, javlja AFP.

Orban, u uvodniku koji će u celini biti objavljen u sutrasnjem izdanju nemačkog lista "Frankfurter Algemajne Cajtung", poziva da se stavi tačka na "idealizovanje evropskog projekta" i ukazuje na izlazak Britanije iz EU kao na dokaz o propustima Evropske komisije.

Mađarski premijer u tekstu kaže da je kriza u EU nastupila zbog otvaranja granica 28-članog bloka i prekomernih troškova nekih država članica "uz prećutno odobrenje" Komisije, za koju tvrdi da je trebalo da spreči i jedno i drugo.

Oba najveća evropska dostignuća, zajednička valuta i jedinstveno tržište koje je zaštićeno Šengen zonom, nalaze se u opasnosti, upozorava Orban.

On u članku tvrdi i da je lično pomogao u spasavanju Evrope i načina života svog naroda tako što je zatvorio granice Mađarske za migrante.

Mađarski premijer u uvodniku ističe da bi ravnoteža moći unutar EU trebalo da se promeni u korist nacionalnih država nad evropskim institucijama, navodi AFP.

Orban je izazvao bes predsednika Evropske komisije Žan-Kloda Junkera kada je odbio da prihvati njegov predlog o sistemu kvota za naseljavanje migranata koji stižu u Evropu, podseća francuska agencija, dodajući da je Orban najglasniji istočnoevropski protivnik prijemu muslimanskih migranata.

 

Tanjug
Foto: Facebook/orbanviktor

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnjakafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Goli život  
23:00  Parovi - Live  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro