VELIKI FINANSIJSKI SKANDAL: U BiH nestali MILIONI EVRA Evropske investicione banke!

Sarajevo

Bosna i Hercegovina umešana je u krupan finansijski skandal - u BiH su nestali milioni evra iz kase Evropske investicione banke (EIB), piše danas Dnevni list.

Iz sedišta EIB-a u Luksemburgu zatražili su temeljitu istragu, otkrivanje i kažnjavanje krivaca i vraćanje novca, navodi se u tekstu i dodaje da su iz te banke, koja je finansijska institucija Evropske unije, o svemu obavestili Ministarstvo sigurnosti, te da je ministar Dragan Mektić to javno potvrdio.

Takoder iz EIB-a su najavili da ce Ministarstvu sigurnosti poslati kompletnu dokumentaciju s kojom raspolažu.

O kojoj sumi novca, kojem je nestao trag u BiH se radi, biće poznato kada iz Luksemburga stigne dokumentacija, piše Dnevni list i objašnjava da je novac EIB-a bio namenjen je za finansiranje brojnih razvojnih projekata u BiH.

"Kako je državni ministar za sigurnost Dragan Mektić izjavio, BiH je pod jakim pritiskom evropskih finansijskih institucija, Svetske banke i Međunarodnog monetarnog fonda, zbog neuredenog bankarskog sektora uz napomenu da je država obavezna da sprovede opsežnu istragu o svim finansijskim malverzacijama i to će svakako učiniti", navodi se dalje.

List dodaje da je Mektić "otvoreno saopštio da su razmere korupcije i pljačke ogromne i da se to čini i preko nekih banaka", i ocenjuje da je "posebno zanimljiva Mektićeva izjava koja će tek naići na veliki ođek, da je iz BiH preko nekih banaka nezakonito izvučeno oko dve milijarde maraka i da za to niko nije odgovarao".

Izvor:Tanjug
Foto:Twitter/njushoM

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro