Izvor:
14.07.2016 u 21:30
0

DODIK POTVRDIO: Republika Srpska daje saglasnost da BiH potpiše SSP sa EU

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je danas u Beogradu da su se stekli uslovi i da će taj entitet dati saglasnost sa potpisivanje Sporazuma i stabilizaciji i pridruživanju BiH EU.

Dodik je prethodno, na zajedničkoj konferenciji za štampu sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, rekao da je tokom jučerašnjeg razgovora sa nemačkim ministrom za poljoprivredu Kristijanom Šmitom u Beogradu došao do tog zaključka.

Premijer Vučić je rekao da je Šmit njegov prijatelj, ali i čovek vanredne inteligencije koji, kako je rekao, racionalno sagledava stvari na Balkanu.

Vučić je rekao da je Šmit došao u Srbiju kako bi uverio rukovodstvo RS da otvaranje pregovora o priključenju ne znači nikakve štetne posledice za poljoprivredu RS.

Ali, dodao je Vučić, o tome, naravno, odlučuje predsednik Dodik.

Istakao je da od njega nikada niko neće čuti da loše govori o RS.

I kada se ne čujemo i kada se ne vidimo znamo šta su naše zakonske obaveze. To zna i Dodik i mislim da je veoma dobro i kredibilno, veoma važno poznavati čoveka u nemačkoj vladi – rekao je Vučić i dodao da je to od velikog značaja za sadašnjost i budućnost RS.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ rs_sputnik

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter