30°C

Beograd

DODIK POTVRDIO: Republika Srpska daje saglasnost da BiH potpiše SSP sa EU

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik potvrdio je danas u Beogradu da su se stekli uslovi i da će taj entitet dati saglasnost sa potpisivanje Sporazuma i stabilizaciji i pridruživanju BiH EU.

Dodik je prethodno, na zajedničkoj konferenciji za štampu sa srpskim premijerom Aleksandrom Vučićem, rekao da je tokom jučerašnjeg razgovora sa nemačkim ministrom za poljoprivredu Kristijanom Šmitom u Beogradu došao do tog zaključka.

Premijer Vučić je rekao da je Šmit njegov prijatelj, ali i čovek vanredne inteligencije koji, kako je rekao, racionalno sagledava stvari na Balkanu.

Vučić je rekao da je Šmit došao u Srbiju kako bi uverio rukovodstvo RS da otvaranje pregovora o priključenju ne znači nikakve štetne posledice za poljoprivredu RS.

Ali, dodao je Vučić, o tome, naravno, odlučuje predsednik Dodik.

Istakao je da od njega nikada niko neće čuti da loše govori o RS.

- I kada se ne čujemo i kada se ne vidimo znamo šta su naše zakonske obaveze. To zna i Dodik i mislim da je veoma dobro i kredibilno, veoma važno poznavati čoveka u nemačkoj vladi - rekao je Vučić i dodao da je to od velikog značaja za sadašnjost i budućnost RS.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/ rs_sputnik

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar