Izvor:
15.07.2016 u 15:07
0

REAGOVANJA NA NAPAD U NICI: Poslednja prilika da se zapadne demokratije priberu, smatra Tomislav Jakić

Novinar i savetnik nekadašnje predsednika Hrvtske Stjepana Mesića Tomislav Jakić izjavio je da je noćašnji napad u Nici poslednja prilika da se zapadne demokratije priberu i shvate ko im je pravi neprijatelj, umesto da se igraju ratnih igara na istočnim granicama NATO-a i pričaju da postoji vojna pretnja Rusije, koje naprosto nema.

Globalni terorizam može se suzbiti samo tamo odakle je potekao – treba prekinuti vojne intervencije, nametanje režima koje su zapadnim zemljama iz strateških ili ekonomskih razloga po volji, prekinuti prilike koje će producirati teorizam – rekao je Jakić gostujući u Novom danu regionalne N1TV.

Ovaj napad je ponovno potvrdio pravila da teroristi koji napadaju na tlu Evrope ne dolaze u izbegličkom talasu.

U izbegličkom talasu, ako je i došlo, došlo je malo terorista. Priča je to koja služi ksenofobima, da bi se podržala teorija da se treba zatvoriti u Tvrđavu Evropu opkoljenu bodljikavom žicom. Francuska je posebna, jer ima mnogo građana poreklom iz bivših kolonija. Oni su formalno Francuzi, ali ih Francuska drži u uslovima getoizacije – naveo je Jakić.

Ukazao je da je tokom proteklih godina bilo provala njihovog besa i nezadovoljstva zbog lošeg školovanja koje imaju, zato što nemaju isti pristup zapošljavanju, muči ih siromaštvo, odvojeni kvartovi.

To je bogat rezervoar nezadovoljnka, a od nezadovoljnika do ovoga ne treba puno – rekao je Jakić.

Objasnio je da napad na masu primarna želja i cilj svakog teoriste jer on želi da ubije što više ljudi i potpuno mu je sve jedno da li su to žene, deca ili starci.

Izvor: Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter