EKSPOLZIJA TNT U SKADRU: Osam osoba povređeno!

 

 

 Osam osoba povređeno je u snažnoj eksploziji u Skadru i tom prilikom oštećeno je prizemlje poslovne zgrade u tom gradu na severu Albanije, saopštila je policija. U saopštenju albanske policije se navodi da je u pitanju bio eksploziv TNT i da je povređen vlasnik te poslovne zgrade, kao i sedam prolaznika. Policija navodi da je stanje tri osobe ozbiljno i da su smeštene u bolnicu u Tirani.

 Policija ispituje očevice i da je postavila kontrolne punktove u Skadru, 110 kilometara severno od Tirane. O eksploziji je izvestila i Radio-televizija Crne Gore, navodeći da je među povređenima i jedna njihova radnica. Meta napada bio albanski biznismen Ljuljzim Kula. Eksplozija se dogodila oko 10.30 sati, u centru grada. Eksploziv bio postavljen na motociklu, koji se nalazio ispred zgrade u kojima su i prostorije srpsko-crnogorske manjine.

 Prizori sa trga Rus je uznemirujić, a situacija je haotična i pravo čudo da nije bilo težih posledica.U neposrednoj blizini mesta ekspolozije zatekla se i ekipa Televizije Crne Gore. Među povređenima je i radnica RTCG-a R. G., koja je puštena iz bolnice nakon ukazane pomoći. Reporter crnogorske televizije Marija Radulović izjavila je da je ekipa bila u Skadru da bi snimila priču o tome koliko Crnogorci kupuju u Skadru i da je eksplozija ođeknula dok su intervjuisali trgovce.

- Haotična situacija, povređeni ljudi, nismo znali kuda bežimo. Pravo je čudo što nije bilo većih posledica. Kasnije smo čuli da je bomba podmetnuta pod automobil nekog biznismena - rekla je ona.

O događaju je obavešteno Ministarstvo inostranih poslova i ambasada Crne Gore u Tirani, čije je osoblje odmah krenulo u Skadar, 

 

Izvor: Tanjug
Foto:  Twitter/Volim Podgoricu

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost