Izvor:
24.01.2018 u 18:43
0

PREDSEDNICA HRVATSKE NEZADOVOLJNA: Kitarović ponovo kritikovala rad vlade!

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović ponovo je kritikovala rad vlade, koja se ovih dana pohvalila poboljšanjem stanja u zemlji i zatražila izmenu Zakona o izvršenju zbog velikog broja blokiranih računa i povećanje broja radnih mesta. Kitarović je primetila da to poboljšanje građani ne osećaju.

Hrvatska predsednica, koja je ponovo izmestila svoj kabinet, ovog puta, u Krapinsko-zagorsku županiju, kaže da su Hrvatskoj potrebne brže i efikasnije mere demografske obnove.

– Nužno je doneti mere za povećanje radnih mesta, za trudnice i osloboditi preduzetništvo od birokratie – rekla je Grabar-Kitarović.

Direktno kritikujući vladu, Kitarović je rekla da građani više ne osećaju bolje ekonomske pokazatelje.

– U poslednje vreme se ističu bolji makroekonomski pokazatelji. To treba pozdraviti. Ali ako država ostvaruje bolje rezultate, onda se to mora videti na računima građana. Blokiranih je puno. Država mora naći način za deblokadu računa i doneti novi Zakon o izvršenju – poručila je Kitarović.

Rekla je i da vlada treba dalje da radi na decentralizaciji, a da županije treba da pokažu više odgovornosti u povlačenju EU sredstava.

Izvor: Tanjug
Foto: wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter