Izvor:
15.02.2018 u 17:29
0

SKANDAL U SARAJEVU: Mrtvačka glava na ulazu u zgradu srpske ambasade!

Plakat sa mrtvačkom glavom ispod koje piše "Četnici kostobacani" zalepljen je na ulazu u Ambasadu Srbije u Sarajevu. Počinioci nisu poznati.

Ambasador Srbije u BiH Stanimir Vukićević rekao je da je do incidenta došlo juče između 17.30 i 18.00 sati, nakon čega je obaveštena policija koja je izvršila uviđaj i uzela plakat radi veštačenja, preneo je portal Fokus.ba.

Vukićević smatra da su ovaj, vrlo provokativan plakat i za danas u 11.00 sati najavljene demonstracije Bošnjačkog pokreta ispred zgrade Amabasade dva povezana događaja.

On je istakao da nema nijednog povoda za takve reakcije.

“Niti smo šta radili, niti preduzimali, ni Ambasada, niti Srbija da bi se tako reagovalo. Razlog može da bude današnja proslava državnog praznika (Sretenje) i da se na taj način pokaže raspoloženje jednog dela bošnjačke populacije koji ne želi dobre srpsko-bošnjačke odnose, koji želi incidente i ne želi normaliziciju odnosa između zemalja u regionu, pre svega između BiH i Srbije”, ocenio je Vukićević.

On je najavio da će Ambasada Srbije u Sarajevu podići mere bezbednosti, jer joj je to obaveza posle ovakvog incidenta i najavljenih demonstracija.

Srbija danas obeležava Dan državnosti – Sretenje, povodom čega će i Ambasada Srbije u BiH organizovati prijem.

b92.net
Foto: pixabay.com, mfa.gov.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter