Izvor:
12.03.2018 u 17:15
0

PRIJEDOR U OPASNOSTI: Proglašen prvi stepen pripravnosti odbrane od poplava!

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković proglasio je prvi stepen pripravnosti – stanje redovne odbrane od poplava na području grada, budući da je vodostaj reke Sane dosegao 428 centimetra, što predstavlja kritični nivo vodostaja s tendencijom daljeg rasta.

Vodostaj Sane jutros je 490 centimetara i viši je za 50 centimetara u odnosu na juče, a razlog je otapanje snega na slivnom području vodotoka ove reke.

Nivo Sane u Prijedoru opasno se približio koti redovne odbrane od poplava – niži se samo četiri centimetra. Zbog izlivanja te reke obustavljen je saobraćaj na putu Urije-Šuća, a poplavljeno je nekoliko domaćinstava u naseljima Tukovi, Brezičani i Raškovci kod Prijedora, ali nema ugroženih ljudskih života, saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite.

Sana se izlila se i u Blagaju, zbog čega se saobraćaj ne odvija na potezu Blagaj-Vitasovci i Blagaj-Radomirovac.

Una se u naselju Vidorija kod Novog Grada približila kućama, ali za sada nema prijava da ima poplavljenih objekata. U Kostajnici je iznad kote redovne odbrane od poplava, a u Novom Gradu 11 centimetara ispod alarmantnog nivoa i nije bilo izlivanja.

U opštini Srbac reka Sava je ispod kote redovne odbrane od poplava i zaplavila je tri domaćinstva u mestu Bajinci-Gaj, a u Kozarskoj Dubici je pristojnih 16 centimetara iznad kote redovne odbrane od poplave.

– Vodostaj većih reka na severozapadu Republike Srpske su u porastu – saopšteno je iz Republičke uprave Civilne zaštite, koja navodi da prati prognozu i situaciju i da preduzima sve mere iz svoje nadležnosti.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter