Izvor:
21.03.2018 u 18:41
0

UČENIK UZIMAO 50 EVRA PO LAŽNOJ DOJAVI: Izmišljene bombe danima praznile sarajevske učionice!

Sarajevski policajci priveli su trojicu maloletnika zbog sumnje da su u proteklom periodu lažno dojavljivali da su u sarajevskim srednjim školama postavljene bombe. Radi se o ukupno deset prijava u samo 11 dana.

Vrbovali druga

Učenici su dali izjave u policiji, a onda su pušteni. Takođe nezvanično, nekolicina đaka je jednom od privedenih maloletnika dala oko 50 evra (100 KM) i mobilni telefon da pozove policiju i kaže da je postavljena bomba kako bi izbegli kontrolni. Navodno se radilo o predmetu Latinski jezik u Zubotehničkoj školi.

Deveti slučaj odigrao se juče u 10.50 sati, kad je sarajevskoj policiji prijavljeno da je u Prvoj gimnaziji postavljena bomba. Policajci su odmah po dojavi otišli u školu, gde je obavljen kontradiverzioni pregled. Učenici i zaposleni su za to vreme bili evakuisani. Utvrđeno je da se radilo o lažnoj dojavi.

Evakuacija škola

Svega tri sata posle, oko 14 sati, policajci su morali na novu, desetu intervenciju, jer je u Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo stigla nova dojava o bombi, ovog puta u Petoj gimnaziji. I ova je škola odmah evakuisana, a policajci su pregledali sve prostorije. Konstatovano je da je i ova dojava bila lažna.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter