Izvor:
27.03.2018 u 20:45
0

Haradinaj o odluci Srpske liste da napusti vladu: „Nije dobro, bolje da razgovaramo“!

Premijer Kosova Ramuš Haradinaj danas održao sastanak Saveta za bezbednost Kosova o opštoj bezbednosnoj situaciji, nakon jučerašnjih incidenata.

Sastanak se održava nakon jučerašnjeg hapšenja direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Đurića i upada specijalnih snaga kosovske policije na okrugli sto u Kosovskoj Mitrovici, kada je povre]eno preko 30 ljudi, među kojimai dvojica srpskih zvaničnika u kosovskoj vladi.

Nakon sastanke Saveta za bezbednost Kosova, Haradinaj je izjavio da se nada da će Srpska lista razmisliti o izlasku iz njegove vlade, jer, kaže, "jednostrane mere i obustava saradnje nisu dobra stvar".

On je to kazao nakon sastanka Saveta za bezbednost, odgovarajući na pitanje da li će se nakon najave predstavnika Srpske liste da će izaći iz vlade, nastaviti rad na formiranju ZSO, prenosi RTK na srpskom jeziku.

"To je ishitrena i štetna najava, videli ste šta se juče desilo kada nema komunikacije. Bolje je da se svi vratimo za sto i da idemo napred. Uveren sam da ćemo naći zajednički jezik, a ne da delujemo jednostrano", rekao je Haradinaj.

On je kazao da ta odluka Srpske liste nije dobra i da se nada da će doći do promene. "Pre nekoliko dana sam rekao da se nisam bavio ZSO, imao sam bitnije stvari, imali smo dosta problema, i ja još nisam upućen", rekao je Haradinaj.

Govoreći o dijalogu sa Beogradom, on je kazao da je u interesu Prištine da se on nastavi, kao i da prištinski tim koji predvodi Avni Arifi ima profesionalce spremne za nastavak dijaloga.

tanjug.rs
Foto: slobodno srpski/Youtube Printscreen, srpskalista.net

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter