Izvor:
02.04.2018 u 03:16
0

HRVATI NOĆAS NEĆE MOĆI MIRNO DA SPAVAJU: Poludela kineska svemirska stanica uleće u atmosferu i evo na koji grad na Jadranu može da padne!

Kineska svemirska stanica "Tijangong 1" nekontrolisano juri prema Zemlji i u noći sa nedelje na ponedjeljak trebala bi da uđe u Zemljinu atmosferu.

Evropska svemirska agencija objavila je da bi to moglo da se dogodi između 1. aprila poslepodne i 2. aprila rano ujutro, a najverovatnije oko 1.25 sati. Područje na koje bi mogli da padnu ostaci svemirske stanice smešteno je između 43 stepena severne i 43 stepena južne geografske širine, što znači da obuhvata i južni deo Hrvatske, Dubrovnik i okolinu.

Svemirska stanica duga je 10,4 metra, široka 3,3 metra i ima 8,5 tona.

Devedeset posto letilice, koja je lansirana 2011.godine, nad kojom su Kinezi izgubili kontrolu 2016., trebalo bi da izgori u atmosferi, ali neki delovi mogli mi ipak da padnu na zemlju.

Naučnici smatraju da to ne predstavlja veliku opasnost za ljude, i ističu da do sada niko u istoriji nije stradao na taj način.

"U 60 godina, koliko se organizuju svemirski letovi, bilo je oko 6.000 nekontrolisanih povrataka velikih objekata izrađenih ljudskom rukom, uglavnom satelita i delova raketa", kaže Stejn Limens iz Evropske svemirske agencije.

Avaz.ba
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter