Izvor:
30.07.2016 u 22:31
0

SLOVENAČKI PREDSEDNIK APELUJE: „Za borbu protiv terorizma neophodno…“

Borba protiv savremenog terorizma zahteva da se prevaziđu neslaganja i da se ujedine snage čitavog slobodoljubivog sveta, poručio je slovenački predsednik Borut Pahor, koji je zajedno sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom prisustovovao ceremoniji povodom obeležavanja 100-godišnjice izgradnje Ruske kapelice, na prevoju Vršič.

Bezumni teroristički napadi u Francuskoj, Nemačkoj, Rusiji i drugim zemljama izazivaju uznemirenost, a problem savremenog terorizma je u njegovoj "nemilosrednosti, besmislenosti i besciljnosti".

To nasilje nema politički program o kojem bi se moglo pregovarati ili dogovarati se mirnim putem. Bez obzira na to nećemo se predati – rekao je Pahor.

Uspostaviti dijalog nije lako, ipak cilj ima životni značaj.

Dužni smo da tražimo i nađemo način za uspostavljanje trajnog mira i bezbednosti – zaključio je on.

Tanjug
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter