Izvor:
21.04.2018 u 21:10
0

ZAEV: Makedonija nikada nije bila bliža postizanju rešenja u sporu sa Grčkom oko imena!

Makedonski premijer Zoran Zaev izrazio je danas uverenje da njegova zemlja nikada nije bliža postizanju rešenja u sporu s Grčkom oko imena.

"Verujem da nikada nismo imali bolje okolnosti za postizanje potpunog rešenja, koje će zauvek trajati", rekao je Zaev.

On je dodao je veoma važno pronaći to rešenje, prvenstveno zbog dobijanja datuma za početak pregovora sa EU.

"Mislim da je sada pravi trenutak da se pronađe rešenje iza koga će stati svi u državi, koje je u skladu sa očuvanjem našeg dostojanstva i identiteta, a koje će voditi računa i o dostojanstvu grčke strane" rekao je Zaev. Zaev je rekao da je veliki deo spora oko imena Makedonije rešen, ali nije želeo da iznese detalje o pregovorima jer bi to "ugrozilo taj proces".

Dvoipodecenijski spor Grčke s Makedonijom oko njenog prava na taj naziv koje nosi i severna grčka oblast, godinama blokira evroatlantske integracije Makedonije.

Makedonija je nedavno dd Evropske komisije dobila preporuke za otvaranje pristupnih pregovora.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/ZhurnalMK

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter