Izvor:
06.08.2016 u 18:01
0

HAOS U REGIONU: Gromovi i munje izazvali deset požara na primorju

Gromovi i munje, koji su rano jutros zahvatili šire područje Splita i okolna ostrva izazvali su deset požara koje su vatrogasci stavili pod kontrolu. Prvi požar koji je buknuo rano jutors oko četiri sata zbog udara groma bio je u Planom, kod Trogira gde je izgorelo osam hektara trave i sedam električnih stubova. Vatra je u potpunosti ugašena, prenosi Hina.

Na Braču je oko 10 sati lokalizovan požar izazvan udarom groma na nepristupačnom terenu između Selca i Humca, u gašenju požara učestvovali su i kanaderi – vatrogasni avioni. Rano jutros se, usled udara groma, zapalila i deponija smeća u Boroviku na Šolti. I ovaj požar je ubrzo ugašen.

Specifična situacija s požarima zabeležena je na području Makarske gde su gromovi izazvali pet požara. U Živogošću je izgorela borova šuma i makija, u Drveniku makija i trava, u Gradacu borova šuma i makija i dva manja požara koja su brzo sanirana.

Poslednju prijavu o požaru, hrvatski vatrogasci su dobili oko 10 sati da gori u uvali Jagodna na Hvaru.

Tanjug
Foto: Twitter/Daily Mirror

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter