Izvor:
11.05.2018 u 17:25
0

Novi razlog za zabrinutost: Kosovo sve bliže formiranju sopstvene vojske!

Osam dana nakon isteka roka kosovsko ministarstvo bezbednosnih snaga je vladi poslalo Nacrt zakona o trasformaciji tih snaga u vojsku, nakon čega će taj dokument u formi predloga biti dostavljen parlamentu, piše prištinski Zeri.

Ministarstvo KBS potvrdilo je da je Nacrt zakona poslat vladi 8. maja, uvereno da će političke partije glasati za ovu transformaciju.

„Nakon dobijanja finansijskog izveštaja o budžetskim troškovima iz Ministarstva finansija i saglasnosti od Ministarstva za evropske integracije da je tekst u skladu sa zakonodavstvom EU, nacrt zakona o transformaciji KBS je 8. maja poslat vladi“, rekao je Ibrahim Šalja, portparol ovog ministarstva.

Sa druge strane, kosovska vlada kaže da traži konsenzus o ovom pitanju, koje se po njima mora izvršiti u koordinaciji sa strateškim partnerima Prištine.

tanjug.rs
Foto: arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter