Izvor:
12.06.2018 u 13:43
0

Tači: Dijalog neće biti lak, ali će biti istorijski!

Dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine biće nastavljen u narednim danima ili nedeljama, tvrdi predsednik privremenih kosovskih institucija Hašim Tači, ocenivši da on neće biti lak, ali će, kako je rekao, "biti istorijski i bez alternative".

Govoreći na panelu "Evropa na raskršću" održanom u okviru Međunarodnog ekonomskog foruma američkog kontinenta u Montrealu, u Kanadi, Tači je rekao ponovio da dijalog treba da se zaključi "win-win" rezultatom i za Beograd i za Prištinu, "prema sporazumu sa evropskim vrednostima i evropskim standardima", prenosi Radio Kontakt plus.

Prema njegovim rečima, da bi taj proces bio uspešno zaključen, EU bi trebalo da ima rukovodeću ulogu i da unese novu dinamiku, dok od Sjedinjenih Američkih Država očekuje snažnu podršku.

Tači je ocenio i da "države Zapadnog Balkana nikada nisu imale bolju priliku da izgrade mir".

"Danas svaka država Zapadnog Balkana komunicira normalno jedna sa drugom, svaka država sarađuje jedna sa drugom. Treba da se iskoristi ovaj trenutak i da EU otvori vrata Zapadnom Balkanu", rekao je Tači.

tanjug.rs
Foto: twitter/MajaEUspox, Twitter/HashimThaciRKS

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter