Izvor:
12.06.2018 u 16:32
0

KOLINDA OPET OPLELA PO VLADI: Nema ni pomaka, ni reformi!

Otvoreni sukob u državnom vrhu Hrvatske nastavljen je danas, kada je predsednica Kollinda Grabar-Kitarović, po oceni hrvatskih medija najžešće do sada, kritikovala vladu i premijera Andreja Plenkovića, ocenivši da nema ni pomaka ni nema reformi, a premijer, kako je rekla, ne prihvata kritiku.

Kitarovićeva je to poručila na Danu privrednika u Hrvatskom udruženju poslodavaca, dok je Plenković slušao sedeći u prvom redu.

Kitarovićeva je konstatovala da posle tri i po godine njenog mandata, uprkos porukama koje je upućivala o stanju hrvatske privrede, mora da zaključiti da "rasprave s ovakvih događaja u pravilu ne padaju na plodno tlo".

Ona je rekla da pozdravlja sve što je vlada do sada učinila, ali je dodala da sve to ne menja glavne pokazatelje hrvatsle provrede kao što je privredni rast u odnosu na uporedive države, najlsabijed učešća izvoza u BDP-u u odnosu na uporedive države, poslednja mesta na lestvicama pokazatelja o poslovanju, relativno nizak kvalitet ljudskog potencijala u okviru EU, visoki nivo iseljavanja, gotovo najniža ulaganja u istraživanja i razvoj na nivou EU.

Kitarović je prozvala vladu zbog nesistemskog pristupanja problemima i loših odluka, ali i zbog nedovoljne zainteresiranosti za goruće i strateške probleme.

"Brine nivo negiranja problema, proziva se zbog pesimizma onih koje upućuju na problem, građani se ucutkavaju ili ignorišu", rekla je Grabar Kiarović.

Dotakla se i Plenkovićevog odbijanja da održi zajedničku sednicu vlade na temu demografije, te dodala: " Građani su ljudi kojima moramo služiti i oni su uvek važniji odnos. Narodu se ne govori da nije u pravu jer oni su tu da sude o nama, a nismo mi tu da sudimo o njima".

Plenković je govorio pre predsednice i pokušao je, kako se navodi, da opravda rad vlade hvaleći se dostignucima.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter