Izvor:
14.06.2018 u 19:30
0

DODIK: Neće biti smanjenja cene goriva koliko god to bilo nepopularno!

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik je danas rekao da neće biti smanjenja akciza na gorivo, jer se prihodi od tih akciza troše za izgradnju auto-puteva i modernizaciju puteva.

On je novinarima rekao da "neće biti smanjenja cena goriva, bez obzira ko šta uradio i koliko god to bilo nepopularno, jer to ne zavisi od Vlade i vlasti", već od distributera goriva.

Od početka godine gorivo u BiH je poskupelo triput, ukupnom za 12 odsto.

Dodik je danas upozorio da će nezadovoljni građani biti sprečeni da blokiraju saobraćaj u znak protivljenja visokim cenama goriva u RS.

Poslednje poskupljenje bilo je u maju pošto je u Parlamentu BiH, zbog kreditnog aranžmana s MMF-om, glasovima Dodikovog SNSD-a, SDA i HDZ usvojen novi Zakon o akcizama, koji je uslovio i novo poskupljenje goriva.

Ministar trgovine i turizma RS Predrag Gluhaković ranije danas je kazao da je na pojedinim pumpama još juče došlo do pojeftinjenja goriva, te da će se nove cene kretati od 2,11 do 2,29 konvertibilnih maraka (od 1,08 do 1,17 evra).

Gluhaković je najavio da će Vlada RS pratiti stanje kretanja cena goriva u RS.

Izvor: Kurir
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter