Izvor:
06.07.2018 u 12:42
0

Kapetanu Draganu smanjena kazna: Evo koliko će još ležati u hrvatskom zatvoru!

Vrhovni sud Hrvatske smanjio je za godinu i po dana kaznu zatvora Draganu Vasiljkoviću, poznatijem kao kapetan Dragan, i pravosnažno ga osudio na 13 i po godina zatvora zbog ratnih zločina nad civilima i ratnim zarobljenicima u Hrvatskoj.

Vasiljković je u pritvoru već skoro 13 godina, što mu se uračunava u kaznu.

Prema ovoj presudi, ostalo mu je da u zatvoru provede još oko pola godine, a ima pravo i da traži uslovni otpust.

Ovom odlukom delimično je usvojena žalba Vasiljkovića u delu odluke o kazni, pa je preinačena prvostepena presuda Županijskog suda u Splitu kojom je, u septembru prošle godine, Vasiljković bio osuđen na 15 godina.

Drugostepenom presudom ispravljena je greška u povredi krivičnog zakona u osudujućem delu prvostepene presude, navodi se u kratkom obrazloženju odluke Vrhovnog suda Hrvatske.

Vasiljković je osuđen zbog ratnog zločina u kninskoj tvrđavi i pri napadu na Glinu, dok je zbog nedostatka dokaza na splitskom sudu oslobođen optužbe da je naredio ubistvo dvojice nepoznatih zarobljenih hrvatskih vojnika u februaru 1993. u Bruškoj kraj Benkovca.

Kapetan Dragan, koji ima i srpsko i australijsko državljanstvo, uhapšen je u Australiji gde je živeo pod lažnim imenom i bio trener golfa, a Hrvatskoj je izručen u maju 2015. godine.

tanjug.rs
Foto: index.hr/youtube printscreen, wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter