Izvor:
21.07.2018 u 14:38
0

Pacoli nije bio u poseti Novom Pazaru: A u Prištini kuknjava, žaljenje i ogorčenje!

Ministarstvo inostranih poslova Kosova izrazilo je žaljenje i ogorčenje zbog odluke beogradskih vlasti da se ne dozvoli poseta Bedžeta Pacolija Novom Pazaru.

"Republika Kosovo je uvek postupala u skladu sa Sporazumom u Briselu o posetama visokih zvaničnika i u skladu sa potrebnim procedurama. Ovaj slučaj ponovo pokazuje da se Beograd ne zalaže za poštovanje sporazuma Brisela i izaziva nepotrebne tenziju sprečavanjem poseta visokih zvaničnika Kosova Srbiji", kaže se u saopštenju.

Takođe se ističe da je ovo vreme u kojem je slobodno kretanje ljudi osnovno ljudsko pravo i svaka vlada bi morala da ga poštuje.

"Kosovo je sa većom posvećenošću to poštovalo i uvek će to poštovati, dok se posete ne zloupotrebljavaju, kao u mnogim slučajevima koji su se dogodili u prošlosti prilikom dolaska gostiju iz severne susedne države", kaže se u saopštenju i dodaje da bi bilo razumno da Kosovo zadrži pravo da recipročne mere u odnosu na vlasti u Beogradu u skladu sa sporazumom iz Brisela.

U saopštenju se podseća da bi prilikom poseta predstavnika Kosova sunarodnicima u Preševu, Bujanovcu i Medveđi trebalo da se primeni mera reciprociteta u odnosu na posete Srbima na Kosovu predstavnika institucija Srbije.

Prištinska Gazeta ekspres navodi da je Vlada Srbije odbacila Pacolijev zahtev u “poslednjem trenutku“, kao i da će Priština o tome obavestiti evropsku komesarku za spoljnu politiku Federiku Mogerini i druge međunarodne organe.

b92.net
Foto: twitter/Behgjet Pacolli

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter