Izvor:
15.08.2018 u 07:32
0

SVE NAPETIJE: Erdogan žestoko odgovorio Trampu, Turska udvostručila carine na američke proizvode!

Turska je udvostručila carine na pojedine američke proizvode, poput putničkih automobila, alkohola i cigareta, kao odgovor na američke napade na tursku ekonomiju.

Među proizvodima na koje se uvodi dodatna carina su pirinač, vozila, alkohol, ugalj i kozmetika. Odluka je objavljena u Službenom glasniku.

Potpredsednik Turske Fuat Oktaj naveo je na Tviteru da je odluka odgovor "u okviru principa reciprociteta, za namerne ekonomske napade SAD".

Odnosi između SAD i Turske su se pogoršali nakon hapšenja evangelističkog pastora Endrjua Bransona u Turskoj. U vezi s tim, administracija američkog predsednika Donalda Trampa uvela je sankcije za dva ministra turskog kabineta i upozorila na dodatne mere, ukoliko se slučaj uskoro ne reši.

Bransonu se u Turskoj sudi zbog špijunaže i optužbi za terorizam vezanih za neuspeli pokušaj puča 2016, što on i američka Vlada poriču. Administracija SAD je više puta tražila da Branson bude pušten iz zatvora, napominje američka agencija.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter