Izvor:
16.08.2018 u 06:03
0

BELA KUĆA: Turske tarife su za žaljenje,uvedene zbog osvete!

Bela kuća je osudila to što je Turska udvostručila tarife na američki uvoz kao odgovor na mere Vašingtona prema uvozu turske robe.

Odnosi između dve zemlje, saveznice u NATO, zategnuti su nakon što je Turska uhapsila američkog sveštenika.

– Turske tarife su svakako za žaljenje i korak u pogrešnom pravcu. Razlog za tarife koje su SAD uvele Turskoj bio je naš nacionalni bezbednosni interes. Njihove tarife su uvedene iz osvete – rekla je portparolka Bele kuće Sara Sanders novinarima.

Ankara je juče udvostručila tarife na pojedine američke proizvode, poput putničkih automobila, alkohola i cigareta, kao odgovor na američke napade na tursku ekonomiju.

Uredbu o povećanju tarifa potpisao je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i one podrazumevaju da će se tarife duplirati tako da će za putnička vozila biti 120 odsto, za alkoholna pića 140 odsto i listove duvana na 60 odsto, a uvećanje se odnosi i na druge proizvode, poput kozmetičkih proizvoda, pirinča i uglja.

Izvor: Tanjuig
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter