Izvor:
16.08.2018 u 10:06
0

STRAVIČNE POPLAVE U INDIJI: Poginule najmanje 73 osobe!

U poplavama koje su izazvane obilnim monsunskim kišama u južnoj indijskoj državi Kerala poginule su najmanje 73 osobe, a raseljeno je više od 85.000 ljudi, izjavili su zvaničnici.

Vlada je saopštila da su mnoge žrtve nastradale od udara krhotina u poplavnim bujicama i klizištima. Međunarodni aerodrom Kočin, jedan od najprometnijih u Indiji, zatvoren je do 20. avgusta jer mu je poplavljena pista.

Državna meteorološka služba objavila je "crveno upozorenje" u Kerali. U toku je spasilačka operacija, a federalna Vlada poslala je dodatne snage da pomognu lokalnim službama.

– Svedoci smo nečega što se nije desilo nikada u istoriji Kerale – rekao je novinarima glavni ministar ove države Pinaraji Vidžajan.

On je rekao da su skoro sve brane sada otvorene i da je potopljena većina fabrika za preradu vode te da su im oštećeni motori. Vidžajan je naglasio da je situaciju pogoršala odluka vlasti susedne države Tamil Nadu da puste vodu sa jedne brane.

Kroz Keralu teku 44 reke koje se ulivaju u Arabijsko more.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Twitter/News18CJ

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter