Izvor:
18.08.2018 u 08:07
0

AUSTRALIJA: Besne požari u Novom južnom Velsu!

Jaki vetrovi intenzivirali su požare širom australijske države Novi južni Vels, a Vatrogasna služba podigla je na visok nivo opasnosti za tri od ukupno 73 požara.

Stanovnicima Tabulama, grada na severoistoku Novog južnog Velsa, udaljenog oko 780 kilometara od Sidneja, rečeno je da potraže skrovište u čvrstim strukturama jer je suvišne opasno da pokušavaju da pobegnu od požara.

Stanovnici Port Stivensa, na oko 180 kilometara severno od Sidneja, upozoreni su da odmah napuste domove ukoliko su to nameravali.

U gašenju požara učestvuje skoro 800 vatrogasaca, a Meteorološka služba je upozorila na veoma toplo, suvo vreme širom Australije u naredna tri meseca i mogućnost pojave El Ninja.

Izvor: Tanjug.rs
Foto: Twitter/The Nation‏Verified account

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter