Izvor:
06.09.2018 u 21:14
0

ODGOVORNOST KOJA NE MOŽE DA SE IZBEGNE: Francuska i zemlje Beneluksa koordinšu politiku o migraciji!

Lideri Francuske, Belgije, Luksemburga i Holandije održali su sastanak o koordinaciji politike po pitanju migracije i pregovora o Bregzitu, kao i drugim evropskim temama.

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je na konferenciji za novinare posle sastanka da zemlje poput Španije, Italije i Grčke koje su prve tačke ulaska za migrante u EU imaju "odgovornost koju ne mogu da izbegnu".

Makron je kritikovao Italiju i njenu vladu zbog odbijanja da primi ljude spasene u moru prethodnih meseci, navodeći da se mora iskoristiti najbliža luka.

On je rekao da je neophodna evropska solidarnost da bi se pružila finansijska pomoć zemljama u koje migranti najpre ulaze i pomoglo da se vrate oni koji nemaju osnova za azil u zemlje porekla.

Izvor: Tanjug
Foto: Instagram/emanuelmacron

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter