Izvor:
17.09.2018 u 14:33
0

SASTANAK LIDERA: Makron i Kurc u Parizu uoči samita EU!

Nakon susreta sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, austrijski kancelar Sebastijan Kurc danas se sastao sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom u Parizu.

Sastanak dvojice lidera održan je uoči samita Evropske unije koji počinje u sredu u austrijskom gradu Salcburgu, a glavne teme će biti Bregzit, migracije i smanjenje tenzija.

"Moramo da uradimo sve što je moguće kako bismo sprečili težak Bregzit", rekao je Kurc.

Po pitanju migracija, on smatra da je neophodno da se spoljne granice Evrope ojačaju, a da se državama na "prvoj liniji", kao što su Grčka i Italija, pruži neophodna podrška.

Mišljenje je Makrona da EU može da napreduje po pitanju migracija "ako se poštuju vrednosti", što AP ocenjuje kao aluziju na Mađarsku, kojoj je prošle nedelje Evropski parlament izglasao početak kaznene procedure, između ostalog i zbog stava prema migracijama.

Izvor: Tanjug
Foto:Twitter/Cafe.ba

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter