Izvor:
30.08.2016 u 02:10
0

SASTAJU SE OBAMA I ERDOGAN: Barak želi da priča o neuspelom PUČU!

Američki predsednik Barak Obama sastaće se sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom na marginama samita G20 u Kini u nedelju, 4. septembra, saopštila je danas Bela kuća.

Obama želi da sa Erdoganom razgovara o nedavnom neuspelom pokušaju puča u Turskoj, kao i "našoj kampanji protiv Islamske države i našim naporima za unapređenje mira u Siriji i odgovora na izbegličku krizu", izjavio je zamenik savetnika američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Ben Rouds, a preneo je Rojters.

Do susreta dvojice predsednika će doći 4. septembra, navodi ta agencija.

Obama će u Kinu na samit G20 doputovati u subotu, što će verovatno biti njegova poslednja zvanična poseta Aziji u svojstvu predsednika SAD. On će se tokom boravka u Kini sastati i sa kineskim predsednikom Sji Ðinpingom, sa kojim će razgovarati o bezbednosti i klimatskim promenama.

Tanjug
Foto: Twitter/Rus_Eng_News

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter