Izvor:
11.10.2018 u 20:22
0

TRAMP: Ne vidim razlog da blokiram investicije Saudijske Arabije!

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je danas da ne vidi razlog da blokira investicije Saudijske Arabije, uprkos zabrinutosti oko nestalog saudijskog novinara Džamala Kašogija.

Tramp je dodao da bi u slučaju američke blokade Saudijska Arabija preusmerila svoj novac na Rusiju i Kinu.

"Saudijci troše 110 milijardi dolara na vojnu tehniku i na stvari koje stvaraju poslove za ovu zemlju. Ne dopada mi se ideja zaustavljanja investicije od 110 milijardi dolara u SAD, a znate li šta će da urade? Uzeće taj novac i potrošiće ga u Rusiji ili Kini ili na nekom drugom mestu", rekao je Tramp.

Tramp je rekao da uskoro očekuje izveštaj o nestalom novinaru.

Senator Bok Korker, predsedavajući Komiteta za spoljne poslove izjavio je da će morati da budu uvedene sankcije Saudijskoj Arabiji na najvišem nivou ako se ispostavi da je novinar ubijen.

Novinar je nedavno nestao nakon ulaska u saudijski konzulat u Istanbulu.

Turske vlasti rade na njegovom pronalaženju.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/FloridaforHRC

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter