Izvor:
12.10.2018 u 12:24
0

JUNKER: Dogovor o Bregzitu do novembra, irsko pitanje nejnezgodnije!

Predsednik Evropske komisije Žan-Klod Junker izjavio je danas da je moguće postići sporazum o Bregzitu između samita EU naredne nedelje u Briselu i mogućeg drugog samita Unije koji bi bio održan u novembru, ali da irsko pitanje ostaje najnezgodnije u vezi sa tim sporazumom.

"Oni koji sve karte bacaju na scenario da neće biti sporazuma nisu u pravu: mi ćemo morati da dođemo do sporazuma. I mislim da ćemo ga pronaći", rekao je Junker.

On je naveo da je "irsko pitanje očigledno izuzetno teško".

"Tačno je da se ne nalazimo tamo gde bi trebalo da bismo postigli sporazum. U svakom slučaju, ukoliko se Irska nađe u situaciji da ne može da prihvati izneta rešenja, mi nećemo doći do zaključka: ''Irska na prvom mestu''", kazao je Junker ne obrazlažući na šta misli.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter