parovi prijava happy zvezda prijava kviz happy talent šou

Rusija spremna za razgovor sa NATO o bezbednosnom sporazumu!

Moskva je spremna da pregovara s NATO-om o mogućnosti zaključivanja sporazuma o sprečavanju opasnih vojnih incidenata, izjavio je danas zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandar Gruško.

- Izneli smo predlog za napredak u sprečavanju opasnih vojnih incidenata. Na primer, pozvali smo na direktne konsultacije na kojima bi učestvovali vojni zvaničnici svih zemalja koje su već potpisale sporazume s nama o prevenciji opasnih vojnih incidenata, kao i onih koji žele da zaključe takve sporazume. Takođe smo kazali da smo, u okvirima Saveta Rusija-NATO, spremni da razgovaramo o ovoj temi s NATO-om kao organizacijom - rekao je Gruško.

Prema njegovim rečima, Alijansa za sada ne pokazuje nikakve znake da je na tako nešto spremna.

- Ono što smo uspeli da postignemo, jeste uspostavljanje više-manje sistematske razmene brifinga unutar Saveta Rusija-NATO po pitanju najznačajnijih vojnih vežbi, kao i unutar projektne grupe Baltika za vezdušnu bezbednost na Baltiku, u kojima učestvuju ruski zvaničnici i zvaničnici NATO-a i zemalja Baltika -  rekao je Gruško.

Kako je naglasio, to što je postignuto, postignuto je sa ciljem napretka u rešavanju pitanja koja su vezana za održavanje bezbednosti na mestima susretanja letova aviona, i vojnih i komercijalnih.

 

Izvor: Blic.rs
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30 Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:10 Parovi - Jutarnja kafica
11:40 TOP - SHOP
11:55 Vesti
12:05 Parovi - Jutarnja kafica
12:55 Vesti
13:05 Parovi - Jutarnja kafica
14:00 Parovi - Live
15:30 Posle ručka
17:30 Telemaster
18:30 Kviz: Naslovna strana
19:00 Upoznajte Parove
19:55 Bingo
20:30 Glamur Specijal
21:00 Ćirilica 
23:00 Parovi - Žurka
02:30 Parovi - Live