Izvor:
04.09.2016 u 20:15
0

INCIDENT NA AERODROMU: Kineski zvaničnik se izdrao na Obaminu savetnicu za nacionalnu bezbednost!

Prilikom dolaska američke delegacije na kineski aerodrom, kineski zvaničnik pokušao je da udalji novinare i zvaničnike Bele kuće od predsednika Kine Si Đinpinga. Kad je zvaničnik Bele kuće rekao kineskom kolegi da je novinarima dopušteno da snimaju dolazak američkog predsednika Baraka Obame, on je povikao: „Ovo je naša zemlja. Ovo je naš aerodrom“.

Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas da su njegovi razgovori sa kineskim predsednikom Si Đinpingom bili „izuzetno produktivni“ i da ne treba preuveličavati značaj sitnih nesuglasica između SAD i kineskih zvaničnika na aerodromu po dolasku delegacije.

– Ne bih pridavao značaj sitnim tenzijama na aerodromu – rekao je Obama na konferenciji za novinare u okviru samita G20, prenosi Rojters.

Pri sletanju američkog aviona, Obama se rukovao sa grupom kineskih zvaničnika, kada je jedan povikao na američke novinare da se povuku, prenela je agencija Rojters. Kineski zvaničnik je pokušao da natera novinare, pa čak i neke zvaničnike Bele kuće, da se odmaknu od predsednika. U incidentu se zatekla i savetnica američkog predsednika za bezbednost Suzan Rajs i njen zamenik Ben Rouds, koje je kineski zvaničnik takođe pokušao da udalji. Kad je zvaničnik Bele kuće rekao kineskom kolegi da je novinarima dopušteno da snimaju dolazak Obame, on je povikao: „Ovo je naša zemlja. Ovo je naš aerodrom“.

Ovo je poslednja poseta američkog predsednika Kini pre napuštanja funkcije.

Sputnjik
Foto: Wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter