Izvor:
04.09.2016 u 20:47
0

ŽESTOKA AKCIJA PROTIV KRIMINALA: Za tri meseca, policija likvidirala najmanje 2400 ljudi!

Od kada je preuzeo dužnost predsednika Filipina Rodrigo Duterte je, sprovođenjem svoje anti kriminalne poltike, za samo tri meseca ubio najmanje 2.400 ljudi.

Većina ubistava, mahom narkomana i narko dilera, zavedena su kao "ubistvo pod istragom" i ne navodi se da ih je ubila policijea, prenosi AFP.

Policija je zvanično ubila 1.011 osumnjičenih od dolaska Dutertea na vlast pre tri meseca, dok je registrovano još 1.391 ubistvo pod oznnakom "smrtni slučaj pod istragom".

Duerte je već u predizbornoj kampanji obećavao "da će okončati narko kriminal tako što će ubiti desetine hiljada narko dilera".

Ujedinjene nacije i grupe za ljudska prava osudile su vansudska ubistva, ali Duterte je odbacio kritike i obećeo da će pojačati akciju koja uključuje i policijske pretrage "od vrata do vrata".

Tanjug
Foto: You Tube Printscreen/Folked TV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter