Izvor:
04.05.2016 u 17:05
0

STRAŠAN POŽAR: Najveća EVAKUACIJA u ISTORIJI Kanade (VIDEO)

Zbog požara koji se širi nekontrolisanom brzinom u gradu Fort Mek Marej, u oblasti Alberte, naređena je evakuacija celokupnog stanovništva od 100.000 žitelja, što je i njveća evakuacija u kanadskoj istoriji.

"Situacija je zastrašujuća. Trenutno smo koncentrisani isključivo na bezbednost ljudi, da ih iselimo iz grada i smestimo negde gde će biti bezbedni", rekla je premijerka Alberte Rejčel Notli na konferenciji za novinare.

Za sada nema povređenih, izveštavaju lokalni mediji i navode da su prijavljene eksplozije jedne bezinske pumpe i jednog hotela, a u plamenu je i lokalno kamp naselje.

Pomoćnik ministra poljoprivrede i šumarstva Brus Majer rekao je da je angažovano devet vatrogasnih aviona, desetak helikoptera i oko stotinu vatrogasaca, a 160 policajaca je mobilisano za sprovodenje evakuacije.

Požar se nekontrolisano širi i zbog vetra koji duva brzinom od 50 kilometara na sat i vrlo brzo širi plamen ka neseljenim područjima.

Osim vetra, u ovoj oblasti je zabeležena i rekordno visoka temperatura za ovo doba godine od 30 stepeni celzijusa.

Aerodrom je i dalje otvoren, ali je bolnica zatvorena, prenosi Rojters.

Hitne službe apeluju na građane koji osete poteškoće sa disanjem da se obavezno jave lakarima jer je vazduh pun dima i toksičnih čestica.

U saopštenju lokalnih vlasti o evakuaciji, apeluje se na građane da zbog gužvi na autoputevima budu strpljivi, da voze bezbedno i uvaže pravila prolaska kola hitne pomoći.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/@evikop

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter