Izvor:
05.09.2016 u 17:57
0

PODMETNUT POŽAR? Gore najpoznatija turistička područja u ŠPANIJI!

Stotine ljudi je evakuisano danas iz tri vile na istočnoj obale Španije nakon što je veliki požar zahvatio turistička područja u blizini Valensije i Benidorm. Vojne jedinice za vanredne situacije poslale su dodatnih 40 vatrogasaca kakako bi zaustavili požar koji je sinoć počeo da gori i velikom brzinom se raširio kroz odmarališta Kosta Blanka. Policija istražuje uzroke požara za koje tvrdi da su "sumnjivi". U požaru je stradalo najmanje 20 kuća, a stotine stanovnika i turista je evakuisano.

Evakuisani su privremeno smešteni u lokalne škole restorane i hostele u obližnjem Benidormu.

Zvaničnici su sinoć verovali da je požar stavljen pod kontrolu, ali širenje i jačanje vatre je nastavljano zbog jakog vetra i visokih temperatura, koje su ovih dana dostigle svoj godišnji maksimum, prenosi britanski "Independent".

List "Mundo" navodi da su požari počeli u najmanje tri različite oblasti Havea.

U gašenju požara učestvuju kopneni vatrogasni kapaciteti, a jutros su se priključili i jedan avion, najmanje 16 helikoptera.

Tanjug
Foto: Twitter/standardnews

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter