Izvor:
21.10.2018 u 10:01
0

PUTIN UPOZORAVA AMERIKANCE: Blizu ste kraja, imamo najjače oružje na planeti!

Ruski predsednik Vladimir Putin upozorio je na kraj "svetske dominacije Sjedinjenih Država zbog nagomilanih grešaka"

Carstva često misle da mogu činiti male greške jer su toliko moćna. Ali kad broj tih grešaka stalno raste, on dosegne nivo koji je neodrživ – rekao je Putin na međunarodnom forumu Valdaj u Sočiju.

Zemlja može dobiti osećaj nekažnjivosti za sve što uradi. To je posledica monopola unipolarnog sveta. Srećom, taj monopol nestaje. Skoro je gotov – dodao je ruski predsednik.

On se takođe pohvalio ruskim "hipersoničnim" oružanim sistemom, navodeći da će biti najbolji u svetu za nekoliko meseci. Takav sistem omogućio bi brzinu kretanja projektila bar pet puta veću od brzine zvuka, ili oko 1,6 kilometara u sekundi. SAD trenutno nemaju zaštitu od takvog sistema.

Putin je istakao da će rusko nuklearno oružje biti upotrebljeno samo kao odmazda protiv udara neprijatelja.

Mi nemamo koncept preventivnog udara – rekao je Putin.

Agresor će morati da shvati da je odmazda neizbežna, da će biti uništen i da ćemo mi, kao žrtve agresije, kao mučenici, otići u raj.

Ruski predsednik je odbacio navode da se kvare odnosi sa Zapadom, te naveo da Rusija jača prijateljstvo sa Azijom i Bliskim istokom. On je dodao da američki predsednik Donald Tramp nastavlja da poboljšava odnose s Rusijom.

Bolje je razgovarati nego biti poput pasa i mačaka i stalno se boriti među sobom – rekao je Putin

On je takođe ukazao da je Amerika delimično odgovorna za nestanak novinara Džamala Kašogija, jer je on živeo u SAD. Kašogi je poslednji put viđen 2. oktobra kako ulazi u Konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu. Putin je dodao da trenutno nema razloga da “našteti” odnosima Rusije i Saudijske Arabije.

Izvor: Espreso
Foto: Twitter/Dan Snyder‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter