Izvor:
29.10.2018 u 09:38
0

LETELICA ZAVRŠILA U MORU: Pre nestanka sa radara posada tražila da se avion vrati u Džakartu!

Indonežanski Generalni direktorat vazdušnog saobraćaja saopštio je da je posada aviona na letu Džakarta – Pangkal Pinang, koji se jutros srušio u more, zatražila da se avion vrati u Džakartu ubrzo nakon poletanja.

– Avion je zatražio povratak u bazu ubrzo nakon što je nestao sa radara – rekao je portparol Direktorata Sindu Rahaju, ali nije izneo detalje o tom zahtevu.

Inače, avion indonežanske kompanije "Lajon er" (Lion Air) imao je tehnički problem na prethodnom letu, ali je taj problem rešen u skladu sa procedurom proizvođača, rekao je izvršni direktor te kompanije.

– Taj avion je prethodno leteo iz Denpasara ka Džakarti. Prijavljen je tehnički kvar koji je otklonjen u skladu s procedurom – rekao je novinarima Edvard Sirait, koji je nije precizirao o kakvom je problemu reč

Sirait je rekao da će problem sa ranijeg leta biti deo istrage o današnjoj nesreći. Sirait je naveo i da njegova kompanija operiše sa 11 aviona istog modela – "boing 737 maks 8" i da drugi avioni nisu imali takav tehnički problem.

Takođe je rekao da se ne planira prizemljenje ostalih letelica iz flota "boinga 737 maks 8".

Avion "Lajon era" sa 189 putnika i članova posade srušio se rano jutros u more i potonuo nedaleko od ostrva Jave, svega 13 minuta nakon poletanja iz Džakarte, a još se ne zna da li ima preživelih i potraga je u toku.

Indonežanska aviokompanija je saopštila da je potpuno nov avion, koji je oko 06:20 sati po lokalnom vremenu poleteo ka Pangkal Pinangu na ostrvu kod Sumatre, prevozio 181 putnika, među kojima jedno dete i dve bebe, kao i osam članova posade.

U avionu su se nalazila i najmanje 23 vladina zvaničnika koji su, kako je rekao portparol kontrole leta, tražili da se avion vrati i pre nego što je izgubljen kontakt s letelicom.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter