Izvor:
02.11.2018 u 16:20
0

TERORISTIČKI NAPAD NA HRIŠĆANE U EGIPTU: 7 Kopta ubijeno, 14 ranjeno na putu za manastir!

Najmanje sedmoro egipatskih Kopta je ubijeno, a 14 je ranjeno u napadu islamista na autobus s koptskim hodočasnicima koji su bili na putu ka udaljenom manastiru južno od Kaira, saopštilo je danas egipatsko ministarstvo unutrašnjih poslova.

Portparol Koptske hrišćanske crkve Bouls Halim rekao je da će broj žrtava tog napada u provinciji Minja verovatno rasti, prenela je agencija AP.

Odgovornost za napad, zasad, niko nije preuzeo ali ima karakteristike ekstremista Islamske države. To je drugi napad na hodočasnike koji su išli ka manastiru Svetog Semjuela u provinciji Minja.

Prethodni napad dogodio se u maju 2017. godine, kada je skoro 30 ljudi ubijeno.

U Egiptu, koji ima oko 100 miliona stanovnika, hrišćani čine 10 odsto stanovništva. Oni se žale na diskriminaciju.

Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter