Izvor:
05.11.2018 u 06:39
0

POMPEO: Sankcije koje će biti ponovo uvedene sutra najteže su sankcije ikada uvedene Islamskoj Republici Iran!

Državni sekretar SAD Majk Pompeo branio je u intervjuima odluku predsednika Donalda Trampa o vraćanju sankcija Iranu, koja stupa na snagu sutra.

Pompeo je odluku Bele kuće morao da brani od kritika pojedinih konzervativaca da Trampove sankcije, kako navodi ovaj kanal, "ne sežu dovoljno da osakate iransku privredu".

"Sankcije koje će biti ponovo uvedene sutra najteže su sankcije ikada uvedene Islamskoj Republici Iran. Namera im je samo jedna – da najvećem svetskom sponzoru terora uskrate sposobnost da čini stvari poput onih koje su činili u poslednjih nekoliko nedelja", rekao je Pompeo ne precizirajući na kakvo delovanje Teherana konkretno misli.

Podseća da su sankcije Iranu ukinute 2015. u skladu sa međunarodnim nuklearnim sporazumom sa tom zemljom da bi Tramp ranije ove godine rešio da povuče SAD iz tog sporazuma.

U intervjuu tom kanalu Pompeo je kazao da "evropske zemlje već beže iz Irana".

"Evropske kompanije pobegle su iz Irana u velikom broju. Stotine biznisa napustilo je Iran. Ceo svet razume da su ove sankcije stvarne, da su važne, da podstiču šansu iranskog naroda da načini promene u Iranu koje oni tako očajnički žele i da zaustave Iran u tome da bogatstvo i novac koriste za nastavak podsticanja terora širom sveta", naveo je Pompeo.

Izvor: Tanjug
Foto: wikipedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter