Izvor:
05.11.2018 u 17:06
0

SEBASTIJAN KURC PORUČUJE: Srbija i zemlje Zapadnog Balkana uspešni u borbi protiv ilegalne migracije i trgovine ljudima!

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc istakao je da su zemlje Zapadnog Balkana pružile veliku podršku u borbi protiv ilegalne migracije i trgovine ljudima.

Kurc je zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ali i svim ostalim u regionu, na podršci u zaustavljanju ilegalnih migracija.

On je, odgovarajući na pitanje o istupanju Austrije iz Sporazuma UN o migraciji, ukazao da je 2015. u Austriju došlo milion ljudi, od kojih je 900.000 podnelo zahtev za azil, dok su Sjedinjene Američke Države, koja je znatno veća od Austrije, u istom periodu imale 70.000 zahteva za azil.

– To je bilo veliki izazov za našu zemlju i za celu EU – podvukao je Kruc na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Kaže da su za vreme migrantske krize zemlje Zapadnog Balkana u velikoj meri podržale EU da se izbori sa ilegalnim migracijama i trgovinom ljudi.

– Govoreći kao predsedavajući Savetom EU, borba protiv trgovine ljudima i ilegalnih migracija je veoma pouzdana sa partnerima Zapadnog Balkana – zaključio je Kurc.

Izvor: Tanjug
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter