Izvor:
06.11.2018 u 13:08
0

PUTIN IZNEO PLANOVE ZA BUDUĆNOST: Ruski predsednik otvoreno o naoružanju i vojnoj tehnici!

Predsednik Rusije Vladimir Putin istakao je potrebu da se promene uobičajeni pristupi i razvije nova sveobuhvatna strategija za blisku budućnost u oblasti vojnotehničke saradnje.

– Suštinski promenljivi uslovi u kojima mora da se trguje vojnom tehnikom zahtevaju da se prilagode poznati pristupi i razviju nove integrisane strategije u doglednoj budućnosti – naglasio je Putin na zasedanju komisije za vojnotehničku saradnju.

– Oslanjajući se na stečeno bogato iskustvo, potrebno je i dalje dosledno pojačavati vojnotehničku saradnju sa stranim državama – zahtevao je on.

– Postojeće mogućnosti u oblasti vojnotehničke saradnje važno je iskoristiti za modernizaciju i obnovu čitave domaće industrije, podršku naše nauke, formiranje snažnog tehnološkog potencijala u interesima dinamičnog razvoja zemlje –

Putin je naglasio da u oblasti vojnotehničke saradnje Rusija ima "i ozbiljna dostignuća i razumevanje velikih zadataka koji su pred nama“. On je predložio da se na zasedanju razmotre konkretna pitanja u ovoj oblasti i donesu neophodne odluke.

Izvoz tehnike

Predsednik je zadovoljan obimom stranih porudžbina domaće vojne tehnike, koji iznosi 15 milijardi dolara. Pritom je ruski lider istakao nelojalnu konkurenciju drugih zemalja na tržištu i odgovornost Moskve u isporuci oružja.

– Poslednjih godina, obim izvoznih isporuka vojnih proizvoda nalazi se na stabilno visokom nivou koji iznosi oko 15 milijardi dolara – konstatovao je Putin.

– Naravno, nastavićemo pažljivo da pratimo trendove globalnog tržišta oružja, nuditi našim partnerima nove fleksibilne i pogodne forme saradnje. Ovo je još važnije u sadašnjim uslovima, kada naši konkurenti često pribegavaju beskrupuloznim metodama borbe: pokušavaju da pritiskaju i ucenjuju kupce, uključujući i koristeći političke sankcije kako bi nametnuli svoju vojnu tehniku, čak i ako je ona viša po ceni i inferiornija od naše tehnike po kvalitetu – ocenio je ruski lider.

Prema rečima predsednika Rusije, "prednost ruskih proizvođača je dosledno visok kvalitet proizvoda koji su jedinstveni po svojim borbenim i tehničkim karakteristikama".

– Rusija ima reputaciju savesnog i odgovornog učesnika vojnotehničke saradnje – naglasio je Putin.

– Mi strogo poštujemo međunarodne norme i principe u ovoj oblasti. Isporučujemo naoružanje i vojnu tehniku isključivo u interesu bezbednosti, odbrane i borbe protiv terorizma – nastavio je on.

– U svakom konkretnom slučaju detaljno procenjujemo situaciju i prognoziramo razvoj situacije u određenom regionu sveta. Istovremeno, zaključeni bilateralni ugovori nikada nisu usmereni protiv trećih zemalja i protiv interesa njihove bezbednosti – naglasio je Putin.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/Dan Snyder‏

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter