Izvor:
08.09.2016 u 20:57
0

TEŠKA MAŠINERIJA NA GRANICI: Izrael počinje izgradnju PODZEMNOG ZIDA u pojasu Gaze!

Izrael je počeo da gradi podzemni zid oko Pojasa Gaze kako bi sprečio palestinski pokret Hamas da kopa tunele, objavili su danas izraelski mediji.

"Izgradnja je počela duž svih gradova za koji se smatra da se nalaze uz granicu sa Gazom", objavio je sajt Ynet, a prenela agencija Frans pres.

Taj sajt je objavio i video snimke na kojima se vidi teška mašinerija koja obavlja radove duž granice.

Izraelsko Ministarstvo odbrane navodno planira da izgradi podzemni zid oko palestinske enklave Gaze kako bi sprečilo da Hamas gradi tunele koji bi zalazili na teritoriju Izraela, ali vlada u Tel Avivu to nije ni potvrdila ni negirala.

Prema navodima Yneta, ograda će imati senzore koji će moći da otkriju kad se vrše iskopavanja, a na kraju izgradnje će biti dugačka 60 kilometara i pokrivaće čitavu granicu sa pjasom Gaze.

Hamas, koji drži pod kontrolom pojas Gaze, koristio je tokom svog poslednjeg rata sa izraelskom vojskom 2014. godine podzemne tunele koji prelaze na područje Izraela kako bi izvršili iznenadne napade.

Izvor:Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter