30°C

Beograd

PANIKA NA ALPIMA: Na žičari iznad Mon Blana zaglavljeno oko 110 osoba!

Oko 110 osoba ostalo je zaglavljeno danas u kabinama žičare iznad glečara na najvišem vrhu Alpa Mon Blanu, na visini od skoro 3.800 metara, zato što su se isprepletale žice, javljaju mediji pozivajući se na lokalne zvaničnike.

Gradonačelnik naselja Šamoni Mon Blan Erik Furnije rekao je da se zaglavljeni evakuišu helikopterom ocenivši da "suštinski nema razloga za strah", prenosi AP.

Do uplitanja žica došlo je oko 16 časova iz neobjašnjivih razloga, navodi francuski "Figaro", ističući da je moguć uzrok vetar.

Zaposleni u kompaniji u Monblanu, ističe "Figaro", nisu uspeli da raspletu žice, te je zato odlučeno da tri helikoptera - švajcarski, francuski i italijanski prebace ljudi od žičare do doline.

- To će potrajati, ali su vremenske prilike povoljne. U kontaktu smo sa korisnicima žičare, imaju vode i telefone, ali imaju osećaj da su već dugo u vazduhu -rekao je direktor kompanije Mon Blan Matije Dešavan.

Žičara "Panorama Mon Blana" nalazi se iznad glečara u Beloj dolini i prevozi korisnike preko Monblana iz Francuske do Italije.

Tanjug
Foto: Twitter/Todd Ray

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar