Izvor:
09.11.2018 u 11:59
0

LAVROV OCENIO DA SU PROPALI NAPORI EU: SAD pritiska Pištinu da formira vojsku!

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ocenio je da su propali napori EU u posredovanju između Beograda i Prištine, naglasivši da se na Prištinu vrši pritisak spolja, pre svega iz SAD, da formira sopstvenu vojsku.

– Ocigledno je da su napori EU propali, jer je Priština odbila da realizuje sve dogovore koji su do sada postignuti – rekao je Lavrov.

Ruski ministar spoljnih poslova precizirao je da se pre svega tu misli na formiranje Zajednice srpskih opština, preneo je Sputnjik

– Nastojanje Prištine da formira sopstvenu vojsku predstavlja najgrublje kršenje rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija. Pored toga, Prištinu na to pritiskaju spolja, a pre svega iz SAD", rekao je Lavrov.

Nakon sastanka sa ministrom inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora Suefom Mohamedom El-Aminom, Lavrov je naglasio da Rusija pozdravlja odluku Unije Komora da povuče priznanje Kosova.

– Mi, naravno, pozravljamo tu odluku. Rusija će i ubuduće nastaviti da se pridržava tih odluka koje je doneo Savet bezbednosti, a pre svega mislim na rezoluciju 1244 koja nalaže da je Kosovo deo Srbije. Svi koraci moraju da se preduzimaju u skladu sa tom rezolucijom – naglasio je Lavrov.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter