Izvor:
10.11.2018 u 13:48
0

LAVROV I KNAJSEL NA „TELEFONSKOJ LINIJI“: Špijunaža glavna tema razgovora dvoje kolega!

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov razgovarao je telefonom sa austrijskom koleginicom Karin Knajsel o slučaju penzionisanog oficira austrijske vojske koji je osumnjičen da je više decenija špijunirao za Rusiju, saopštilo je rusko ministarstvo spoljnih poslova.

– Ruska strana je naglasila neprihvatljivost prakse podizanja javnih neosnovanih optužbi, koja je protivna normama međunarodnog komuniciranja. Istaknuto je da bi o svim međusobnim pitanjima trebalo da se razgovara putem uspostavljenih kanala dijaloga i na osnovu činjenica – navodi se u izveštaju ruskog ministarstva.

Austrijska ministarka je, navodi se u saopštenju, izrazila nadu da slučaj špijunaže neće narušiti bilateralne odnose između dve zemlje.

Oni su, kako je navedeno, razgovarali "o situaciji u rusko-austrijskim odnosima nastaloj usled saopštenja austrijskih vlasti o navodnoj umešanosti bivšeg oficira austrijskih oružanih snaga u obaveštajne aktivnosti u korist Rusije.

Knajsel je objasnila motive Beča prilikom donošenja određenih odluka i izrazila nadu da ti koraci neće uticati na dalji razvoj bilateralne saradnje, navedeno je u saopštenju.

Austrijska vlada saopštila je u petak da je jedan, u međuvremenu penzionisani, oficir austrijske vojske od 1990-tih špijunirao za Rusiju.

Izvor: Tanjug
Foto:

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter