Izvor:
09.09.2016 u 22:01
0

NAKON PETE NUKLEARNE PROBE: Obama preti novim SANKCIJAMA Pjongjangu

Predsednik SAD Barak Obama osudio je danas petu nukleranu probu Severne Koreje i najavio da će sarađivati sa američkim partnerima o uvođenju novih sankcija Pjongjangu.

Nuklearno testiranje Severne Koreje, kako je ocenio, predstavlja "ozbiljnu pretnju" regionalnoj bezbednosti i međunarodnom miru, prenosi Rojters.

SAD ne prihvataju i nikada neće prihvatiti Severnu Koreju kao nuklearnu državu – naveo je Obama u saopštenju.

Istakao je da će raditi na preduzimanju značajnih koraka, uključijući nove sankcije, kako bi ukazao Severnoj Koreji na posledice njenih nezakonitih i opasnih akcija.

Obama je ranije danas rekao da će provokativne akcije Severne Koreje bilo koje vrste imati "ozbiljne posledice".

On je to poručio nakon što je Pjongjang potvrdio da je izvršio peti nuklearni test, za koji se navodi da je dosad najsnažniji.

Državna televizija Severne Koreje je objavila da je Pjongjang sada u stanju da postavlja nuklearne bojeve glave na balističke rakete.

Tanjug
Foto: Twitter/POLITICOEurope

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter