ZAVRŠENA ČETVRTA RUNDA GLASANJA: Vuk Jeremić u trci za genseka UN ostvario najbolji rezultat do sad!

 

U sedištu UN u Njujorku danas je održana četvrta runda glasanja za novog generalnog sekretara svetske organizacije posle koje je bivši portugalski premijer Antonio Gutereš i dalje prvi, a kandidat Srbije, bivši šef diplomatije Vuk Jeremić, treći, ali je u ovoj rundi imao dva pozitivna glasa više nego ranije.

Prema nezvaničnim i nepotvrđenim informacijama, Gutereš je osvojio 12 pozitivnih, dva negativna i jedan neopredelje glas, iza njega je sledio šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak sa 10 pozitivnih, cetiri negativna i jednim neodređenim glasom, dok je Jeremić dobio devet pozitivnih, četiri negativna i dva neodređena glasa, što je do sada njegov najbolji rezultat.

Bivši ministar spoljnih poslova Makedonije Srđan Kerim je uz Jeremića sa osam pozitivnih, sedam negativnih i nula neodređenih glasova i argentinska ministarka spoljnih poslova Suzana Malkora sa po sedam pozitivnih i negativnih i jednim neodređenim glasom.

U prethodnoj trećoj rundi neformalnog glasanja za novog generalnog sekretara UN, održanoj krajem prošlog meseca, Jeremić je takođe bio na trećem mestu sa sedam pozitivnih, pet negativnih i tri neodređena glasa. 

Gutereš je bio prvi uz 11 pozitivnih, tri negativna i jedan neodređeni glas, a Lajčak je imao devet pozitivnih, pet negativnih i jednim neodređenim glasom.

Jeremić je tada na svom nalogu na Tviteru zahvalio na "ohrabrenju za ulazak u četvrtu rundu glasanja za generalnog sekretara UN".

Tanjug
Foto: Facebook/VukJeremic.SRB

Pratite nas na društvenim mrežama

Podeli novost

HappyTV

Ponedeljak
04:30  Rano jutro
06:45 Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:05  Parovi - Jutarnja kafica
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
19:55  Bingo
20:30  Upoznajte Parove
21:00  Ćirilica 
23:20  Parovi - Ispovesti
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro