20°C

Beograd

PJETRO I ĐORĐIJANA PREŽIVELI ZEMLJOTRES U ITALIJI: Izvučeni ispod ruševina posle ŠESNAEST DANA!

Dve mačke izvučene su ispod ruševina više od dve nedelje posle katastrofalnog zemljotresa koji je pogodio središnji deo Italije odnevši skoro 300 života, saopštili su danas zvaničnici, javlja AFP.

U gradiću Amatriče, najpogođenijem zemljotresom koji je zatresao Italiju 24. avgusta, vatrogasci su spasli mačka Pjetra nakon što su njegovi vlasnici, koji su se vratili po svoje stvari, čuli njegovo slabašno mjaukanje.

Dehidriran i iscrpljen, mačak je odvezen u veterinarsku službu na zbrinjavanje.

U međuvremenu, u obližnjem seocetu Ilika, iz ruševina kuće izvučena je još jedna mačka, po imenu Ðorđijana, čiji su vlasnici poginuli u zemljotresu, ali su njihove ćerke, koje su preživele, zatražile od humanitarne organizacije "Oipa" da potraži njihove tri mačke.

Nakon niza neuspelih pokušaja, volonteri iz "Oipe", koji su ostavljali hranu i dozivali mačke, bili su iznenađeni kada su napokon čulli jedva čujno mjaukanje.

Vatrogasci su iz ruševina uspeli da oslobode Ðorđijanu, takođe iznemoglu i dehidriranu, ali živu.

Prošle nedelje je spasen i zlatni retriver koji se odaziva na ime Romeo, a koga su spasioci živog izvukli iz ruševina kuće njegovih vlasnika u selu San Lorenco a Flavijano, više od devet dana nakon što su vlasnici odustali od potrage za njim misleći da je mrtav.

Tanjug
Foto: Twitter/Edin Džeko

Komentari korisnika (0)


Ostavite komentar