Izvor:
15.11.2018 u 19:20
0

PUTIN OTKRIO: Kontrola oružja će biti najvažnije pitanje na sastanku sa Trampom

Ruski predsednik, Vladimir Putin, rekao je da će kontrola oružja biti najvažnija tema tokom sastanka sa američkim predsednikom Donaldom Trampom na samitu G20.

Putin je rekao da je neophodno da s američkim liderom razgovara o budućnosti novog Sporazuma o smanjenju i ograničavanju strateškog ofanzivnog naoružanja iz 2011. (New START) kao i o Sporazumu o nuklearnom naoružanju srednjeg dometa iz 1987. (INF).

Tramp je rekao da namerava da se povuče iz INF-a koji su 1987. potpisali bivši američki predsednik Ronald Regan i nekadašnji sovjetski lider Mihail Gorbačov.

Putin je dodao da će tokom sastanka s američkim predsednikom razgovarati i o situaciji u Iranu, Siriji i Severnoj Koreji.

Ruski predsednik je rekao da je u četvrtak razgovarao s potpredsednikom SAD Majkom Pensom na marginama samita Asocijacije jugoistočnih azijskih država (ASEAN) u Singapuru, između ostalog, o kontroli oružja.

Izvor: Kurir
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter