Izvor:
04.05.2016 u 22:23
0

PUTIN NAREDIO: Rusija povukla oko 30 aviona iz Sirije

Ruska vojska saopštila je da je povukla oko 30 aviona iz svoje baze u Siriji, uključujući sve Su-25 avione za kopnene napade, koji se tamo nalaze, preneo je AP.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov nije dao detaljnije informacije o tome koliko je letilica ostalo, ali je rekao da taj broj iznosi otprilike onoliko koliko je neophodno za borbu protiv Islamske države i Al Nusra Fronta, ogranka Al Kaide u Siriji.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je u martu naredio povlačenje većine ruskih snaga iz Sirije, ali nije precizirao koliko će aviona biti povučeno, a koliko će ostati.

Rusija je rasporedila više od 50 aviona i helikotera u svojoj vazdušnoj bazi na obali Sirije.

Vazdušna kampanja, koja je počela 30. septembra, omogućila je vojsci sirijskog predsednika Bašara Al Asada da pod svoju kontrolu vrati pojedine ključne oblasti.

Tanjug
Foto: Twitter/Kataeb_Eng

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter